Stanislav Krámský , Josef Feitl , Dagmar Broncová-Klicperová
Kniha o čokoládě
Bohatě obrazově vybavená kniha sleduje historii výroby čokolády a cukrovinek v Čechách, na Moravě i na Slovensku. Obsahuje i kapitolu o situaci po roce 1989, o kakaovníku, o čokoládě a zdraví apod.
Obsah:
Úvod
Jak to všechno začalo
Historie kakaa a čokolády
Důležitá data
Od kakaovníku k čokoládě
Kakaovník a jeho pěstování
Klasická výroba čokolády
Z historie
Počátky výroby
Mezí dvěma světovými válkami
Válečné hospodářství a poválečná léta
Vývoj v období let 1948-1990
Čechy
Praha
Kolín
Děčínsko
České Budějovice
Další továrny na území Čech
Morava
Olomouc
Opava
Brno
Přerov
Další továrny na území Moravy
Ti nejmenší výrobci
Jak se Češi prosadili ve světě
Slovensko
Věhlasné značky
Zastoupení zahraničních firem
Krátké ohlédnutí
Po roce 1989
Konce a nové začátky
Zahraniční výrobci vstupují na český trh
Navazujeme na tradice
Pralinky belgického typu
Chuť dálek
Slavné značky u nás
Polevy pro průmysl
Sladké variace
Čokoláda a zdraví
O původu slov čokoláda a kakao
Čokoláda v klášterech,ve filatelii a výtvarném umění
Jezme ji a pijme ji
O propagaci
Muzea čokolády
Co se ještě může hodit...
Festivaly a slavnosti
Užitečné informace
Summary
Použitá literatura a informační zdroje
Reklamní strany
MILPO, Praha 2008, rozměr 21 x 30 cm, počet stran 167, česky, ISBN 978-80-87040-13-3